Een ijzersterk optreden van David en Olivier Hart in hun Speedlover Porsche wordt beloond met een prachtige derde plaats overall.

Na de tijdtraining op zaterdagmorgen mochten vader en zoon starten vanaf de 7de plek. Door een code 60 konden ze helaas niet verder naar voren komen.

De start wordt zoals gewoonlijk door David gedaan,die heel slim na een plotselinge regenbui gelijk naar binnen kwam om de slicks te wisselen voor regenbanden. Eenmaal terug op de baan wist hij zich te nestelen in de top 4 en als snelste Porsche van het hele veld.

Door de wisselende weersomstandigheden en het neerzetten van zeer snelle rondetijden, zeker op het natte wegdek, wisten David en Olivier de Porsche naar P3 te rijden.

Olivier nam de laatste stint voor zijn rekening en wist in veel gevallen qua rondetijden de Renault RS01 en de Liger LMP3 op het natte wegdek bij te houden en soms op hun in te lopen.

Een geweldig eindresultaat P3 in dit sterke veld en gehuldigd met een beker en bloemen sloten de heren Hart het raceseizoen van 2017 mooi af.

Race results Zandvoort 500

  1. Hutchison/ten Brinke Renault RS01
  2. Van Eerd-Melker Liger LMP3
  3. Hart-Hart Porsche 991

zandvoort 500