Selecteer een pagina
dhg racing goodwood members meeting

Een prachtig dubbel podium in de Classic Touring Challenge was afgelopen weekend het hoogtepunt voor DHG Racing tijdens een bijzonder mooi race evenement op het Franse circuit van Dijon.

In de Sixties Endurance klasse was de Bizarrini 5300 GT meteen op snelheid. Na een tweede tijd in de vrije training leek Olivier in de kwalificatie af te stevenen op pole-position. Een bijzonder sterke ronde die bijna een seconde sneller was dan de concurrentie werd echter afgebroken door een incident op de baan waardoor het team als vierde in de tijdtraining werd geklasseerd.

Dat was helaas het einde van het weekend voor de Italiaanse supercar want een probleem met een oliepomp gooide roet in het eten. Bram Bontrup en Bas Jansen finishten de wedstrijd in de DHG Shelby Cobra als zestienden na een race waarin ze zich van buiten de top 20 terug vochten.

Aan boord van de Lola T70 MK3B hadden David en Olivier in de Classic Endurance Racing 1 klasse een prima wedstrijd. David startte de race als negende maar vocht zich op knappe wijze een weg naar voren. De constante gevechten om de vierde en vijfde plaats leverden veel spektakel op en David bracht de auto uiteindelijk als vijfde binnen. Nadat Olivier aan boord was gekomen bleef de snelheid hoog en begon de Lola in te lopen op de top drie in de wedstrijd. Maar ondanks een van de snelste rondes in de wedstrijd had Olivier niet genoeg tijd om het gat te dichten en moest er genoegen genomen worden met een vierde positie.

In de Classic Touring Challenge kwalificeerde Olivier de Alfa Romeo Giulia Sprint GTA op een sterke vierde plaats, een goede uitgangspositie voor de 60 minuten durende race van zondag. Voor David was het de eerste kennismaking op wedstrijdsnelheid met de Alfa en de snelheid zat er dan ook meteen uitstekend in. Na een goede start en een openingsstint vol gevechten mocht Olivier het stuur overnemen tijdens de verplichte pitsstop. De Alfa bleef een van de snelste en constante auto’s in het veld waardoor Olivier naar de tweede plaats doorschoof, waar het team uiteindelijk ook finishte. Een mooi podium voor DHG Racing, temeer omdat Bas Jansen en Bram Bontrup in de door DHG Racing geprepareerde Ford Mustang als derde ook op het podium finishten.

En zo eindigde het schitterende weekend op het Franse circuit voor DHG Racing positief en kan het met een goed gevoel de zomer in.