Het uitdagende circuit aan de Spaanse kust nabij Barcelona moest voor het DHG Racing Team een weekend worden met mooie resultaten, een ding was zeker dat is gelukt!

Deze keer reden we in de Patrick Peter Series met de Lola/Cobra en met de GT40 twee races bij Hist.Endurance series. Zaterdag was het de beurt aan de Ford GT40. Olivier mocht van pole te starten en wist de hele race ruim 30 seconden voor te blijven zo was de eerste overwinning binnen.

De Cobra mocht eind van de dag zijn race rijden over 120 min, vanaf de eerste startrij wist David goed weg te komen en zich verder naar voren te rijden. Olivier mocht de race afmaken iets hij perfect deed met meer dan een minuut voorsprong was overwinning nummer twee in the pocket.

De mooiste race van de zondag was de race met de Lola, David die de gehele race voor zijn eigen rekening zou nemen. In een supersterk veld met Porsche 917, Ferrari 512, McLaren en Chevron’s wist David een vierde plaats te bemachtigen in de training. De vliegende start was een oorverdovend geluid van dit machtige veld, David wist zich al snel in de top 3 te mengen wat een hele mooie race voor het publiek zou worden. Eerst was het een gevecht om de tweede plaats met de Ferrari 512S, deur aan deur en soms een beetje meer ontaarde dit in een titanen strijdt die gewonnen werd door de in olie besmeurde Lola die nu op weg was naar de Porsche 917. Ook hier was het stuivertje wisselen tussen de Lola van David en de Porsche 917 die zeer sterk was op het rechte eind. Met een hele kleine achterstand en een gehavende Lola mocht David de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen, een van zijn mooiste race met de Lola T70.

Voor het vertrek naar Nederland was er nog de tweede race met de GT40, wederom van pole wist David het hele veld op afstand te rijden. Olivier die het tweede deel mocht afmaken liet wederom zien dat hij uit het juiste race hout is gesneden met ongelofelijke rondetijden ging hij met meer dan 1 minuut als eerste over de eindstreep.

Uitslagen Barcelona

Hist endurance: Race 1

 1. Hart/Hart Ford GT40
 2. Silva/Silva Ford GT40
 3. Lieck/Kelleners Tomaso Pantera

Hist endurance: Race 2

 1. Hart/Hart Ford GT40
 2. Silva/Silva Ford GT40
 3. Rezende/Amaral Porsche 911 RS

Sixties Endurance

 1. Hart/Hart AC Cobra*
 2. Bosqueau/van Riet AC Cobra
 3. Gill AC Cobra

* under investigation by TC

CER1

 1. Roddaro Porsche 917
 2. Hart Lola T70
 3. Furiani/O’Connell Chevron B19

Bekijk de foto's van dit evenement

Peter Auto Series Barcelona 2019