Selecteer een pagina
monza 2020

Na het succesvolle weekend op Zandvoort met drie overwinningen was nu Monza in Italië aan de beurt om dat weekend ook succesvol af te sluiten.

De eerste kwalificatie was voor Jaguar XJR-11 Group C, een primeur voor David en Olivier Hart met deze auto. Eerste deel verliep prima met een vijfde tijd overall echter aan het eind van de sessie verloor David de controle over de auto die zodanig beschadigd werd dat deze niet meer kon rijden het weekend.

Met de Bizzarrini die op “home ground” mocht rijden verliep het heel erg goed, David mocht van pole vertrekken en wist de eerste ronde Cottingham met de Cobra goed van zich af te houden. De remmen van de Bizzarrini werkten niet optimaal zodat David het moest doen met een derde positie in de race wat prima was totdat hij spinde over de ruime hoeveelheid olie van zijn voorganger en in de grindbak belandde waar niet meer uit te komen was.

Olivier die op uitnodiging reed met Urs Beck in een Cobra wist als eerste over de finish lijn te komen echter door tijdstraf werd hij als 5e geclassificeerd met de snelste raceronde van het veld.

Alle pijlen van DHG Racing waren nu gericht op de Lola race, wederom mocht David van pole vertrekken maar de concurrentie was groot. Een felle strijd ontwikkelde zich met de Porsche 917 van Roddaro die op de rechte einden veel sneller was en daar zijn voordeel kon halen.

Na de pitstop van David die met een 2e plek het stuur over gaf aan Nicky was het aan hem de Porsche te verslaan, ook voor Nicky was het lastig maar uiteindelijk lukte het de heren om met een ruime voorsprong als eerste over de streep te komen met wederom snelste ronde.

Uitslagen Monza Historic 2020:

Sixties Endurance

  1. Lecourt/Narac Shelby Cobra Daytona
  2. Milner/Greensall Shelby Cobra
  3. Firmenich/Moser Shelby Cobra
  4. Olivier Hart/Urs Beck Shelby Cobra

CER1

  1. David Hart/Pastorelli Lola T70 MK3B
  2. Roddaro Porsche 917
  3. Sleep/Montgomery Lola T70 MK3B

Group C

DNS Hart/Hart Jaguar XJR-11