Selecteer een pagina

Van 8 tot 14 oktober 2018 werd op het karting circuit van Le Mans, gelegen naast het grote circuit, de jaarlijkse World Finals IAME X30 gereden. Een evenement met meer dan 450 deelnemers in verschillende klassen maar allen met een IAME X30 motor. Deelname aan dit evenement is voorbehouden aan de beste karters, omdat zij hun ticket hiervoor moeten verdienen met overwinningen in kampioenschappen in eigen land. Rowan Grinwis, mede gesponsord door DHG, was een van die deelnemers in het veld van de Super Shifter. 

Tijdens de trainingen waren de tijden van Rowan goed voor een top 10 notering. Echter bij de kwalificatie op donderdag maakte hij de fout dat op het moment van het pieken van de banden, hij vastliep achter een andere rijder die hem niet voorbij liet. Het resultaat was dan ook een teleurstellende 26ste plaats.

In de vier heats die volgden maakte hij veel goed. Door telkens goed naar voren te rijden, mocht hij op zondag als 15e starten in de pre-finale. Geen plek gewonnen maar ook niet verloren. Hij startte in de finale op dezelfde plaats welke hij afsloot met een 13e plek.  Rowans commentaar hierop: “Natuurlijk wilde ik een nog beter resultaat maar ik ben tevreden. Het is mijn eerste jaar in schakel en schakel is zwaarder dan automaat. Je moet veel dingen tegelijk doen en inhalen is moeilijk omdat iedereen binnen kan blijven rijden. We hoopten op regen die voor de hele week was voorspeld maar helaas bleef het droog. Bij regen had ik zeker in de top 10 gereden en wie weet misschien wel naar een podiumplaats.”

Rowan kijkt positief terug op de World Finals en dankt zijn sponsoren voor het vertrouwen dat zij in hem hebben.  Hij kijkt ernaar uit dat hij volgend jaar voor een podiumplaats mag gaan.