Selecteer een pagina
Een van de hoogtepunten blijft voor het DHG Team de race op eigen grondgebied de Historische Grand Prix en toch loopt het soms allemaal anders dan verwacht!

Olivier mocht de spits afbijten tijdens de training met de Ford Mustang. De natte baan zorgde voor mooie taferelen, waardoor Olivier in het begin van de sessie ruimschoots op P1 stond zelfs vóór Steve Soper. De opdrogende baan maakte iedereen sneller behalve Olivier, die met een kapotte bak in de pits stond en uiteindelijk van plek 30 moest vertrekken met de race.

De kwalificatie van de Cobra’s ging beter; David en Olivier op P7, helaas hadden Hugenholtz en Coronel gelijk bij vertrek vanuit de pits problemen, waardoor ze achteraan moesten starten.

Gelukkig deed de Lola T703B het beter dan de rest, David zette een prima tijd neer en wist P4 veilig te stellen voor de race.

Tijdens de race op zaterdag had Olivier een aardige klus om van P30 te starten, maar wist hij zich prima naar voren te rijden. Zijn rondetijden zouden er voor zorgen dat hij ergens in de top 4 moest belanden, wat helaas niet gebeurde door een kapotte motor. Einde verhaal voor de youngster.

De Gentlemen’s Drivers Race op zondagmorgen zorgde voor prachtige plaatjes, zeker als de race om 8 uur in de ochtend begint. David had een flitsende start en mengde zich gelijk in de top 3. Hans Hugenholtz met de tweede Cobra wist een hoop deelnemers te passeren en kwam mooi naar voren. Door een safetycar situatie dook David te vroeg de pits in en moest zijn race vervolgen met een aantal verloren plaatsen. Zijn snelle constante rondetijden die gelijk waren met de top zorgde ervoor dat hij al gauw naar voren kwam, echter een misverstand met een andere rijder leverde een stop&go op. Olivier, die inmiddels het stuur had overgenomen, moest deze inlossen wat hij niet deed, hetgeen in een zwarte vlag resulteerde en daarmee de diskwalificatie van de Cobra.

Tom Coronel die het stuur had overgenomen van Hans wist op spectaculaire wijze de Cobra als vijfde met een snelste rondetijd over de startstreep te rijden.

Last but not least moest de Lola alles goedmaken van dit weekend, met een uitstekende start pakte David P3 in dit super snelle veld. Door een gewaagde uitrem actie belande hij in het gravel wat hem later een gebroken spoorstang opleverde, einde verhaal Lola.

Uitslagen:

Masters Pre ‘66

  1. Dols Marcos
  2. Soper Ford
  3. Hamilton Marcos

Uitgevallen O.Hart Ford

Gentleman drivers

  1. Voyazides/Hadfield AC Cobra Daytona
  2. Pastorelli ferrari 250 GTO
  3. Gans/Wolf AC Cobra
  4. Hugenholtz/Coronel Cobra

DSQ Hart/Hart AC Cobra

Hist.Sports Car

  1. Voyazides/Hadfield LolaT70
  2. Wright Lola T70
  3. Gibson Lola T70

Uitgevallen D.Hart Lola T70