Selecteer een pagina

Niet alleen met klassieke raceauto’s maar nu ook met de Chevrolet Camaro laat Olivier Hart zijn talent zien in een sterk internationaal veld op Monza.

Het optreden voor V8 racing in de dikke Camaro tijdens het GT4 kampioenschap zou in principe eenmalig  zijn,echter na een ijzersterk optreden van Olivier smaakt het zeker naar meer.

Er werden twee races verreden tijdens het weekend samen met niemand minder dan de ervaren Duncan Huisman, voor Olivier een eerste keer in dit internationale veld met alle topmerken uit de autosport.

Vanaf P16 werd er gestart door Duncan die de Camaro al snel naar P5 wist te rijden en op P2 de pits opzocht voor de 90 sec pitstop met wissel.

Nu was het de beurt aan Olivier om te laten zien waar hij toe in staat was met de dikke Camaro, iets wat hij gelijk liet zien om na enige rondes op P1 te liggen.

Na een safetycar situatie met nog 17 min te gaan ontaarde het in een werkelijke strijd in de top 3 met constant een andere leider.

Helaas voor het team kreeg men een stop & Go door een te snelle pistop (2 sec) waardoor Olivier terugviel van P2 naar uiteindelijk P20 aan het einde van de race.

Race 2 op zondag mocht Olivier starten vanaf P1 na een super kwalificatie waar hij zelfs 1.1 sec sneller was dan zijn teamgenoot.

Een geweldige strijd werd het met constant wisselende posities in de top 3, Olivier wist het hoofd koel te houden en de concurrentie laten zijn dat hij erg goed was in het buitenom inhalen van zijn concurrenten onder zeer natte condities.

Na de pitstop die deze keer wel goed ging kwam Duncan met de Camaro als P13 over de eindstreep, Olivier won voor de zoveelste keer een mooi horloge van de organisatie voor zijn bijzondere prestaties.

Uitslagen Monza:

Race 1:

  1. McKay/Lessennes McLaren
  2. Benyahia/Fagg McLaren
  3. Knap/Udell BMW

Hart/Huisman P20

Race 2:

  1. McKay/Lessennes McLaren
  2. Schouten Mercedes
  3. Freiburghaus/Moller Audi

Hart/Huisman P13

Bekijk de foto's van dit evenement

GT4 European Series Monza 2019