Selecteer een pagina
goodwood

De 2021 editie van de Goodwood Revival, een van de grootste en meest prestigieuze historische autosport evenementen ter wereld is voor DHG Racing zeer succesvol verlopen. Het team kwam in drie afzonderlijke evenementen in actie en in elk van die drie races werd uitstekend gepresteerd met als hoogtepunt de zege in de Freddie March Trophy voor David Hart en de Maserati 300S.

De Stirling Moss Memorial Trophy voor GT’s uit de 60’er jaren werd laat op vrijdag middag verreden en doordat eerder op de dag de kwalificatie voor David Hart en Nicky Pastorelli moeizaam was verlopen zou de Ferrari 250 SWB slechts als veertiende in het dertig auto’s tellende veld mogen starten. Dat bleek geen enorme hindernis want terwijl vooraan de Jaguar E-Types een hard gevecht uitvochten kwam de Short Wheel Base Ferrari als een speer naar voren. Na de eerste ronde lag David Hart al op de negende plaats waarna gestaag progressie werd geboekt en de Italiaanse volbloed na vijf ronden op de zesde plek terecht kwam.

Met de langzaam invallende duisternis en een groot oliespoor op het asfalt bleken de omstandigheden lastig maar een goede pitsstop en uitstekende rondetijden voor Nicky Pastorelli zorgden ervoor dat langzaam maar zeker het podium in zicht kwam. Die horde bleek net niet te nemen want in plaats van verder naar voren kijken moest er vooral hard verdedigd worden in de eindfase van de race. De Aston Martin DB4 GT van het duo Friedrichs en Hadfield bleef namelijk aandringen maar Nicky wist de deur consequent dicht te houden en finishte zo met een minimale marge van vier tiende van een seconde als vierde. Net naast het podium maar wel tot tevredenheid van het DHG Racing team.

Datzelfde kan gezegd worden van de wedstrijd om de Sussex Trophy voor World Sportscar Championship machines uit de jaren vijftig die voor zaterdagmiddag op het programma stond. In de kwalificatie was David met de Lister Jaguar Costin goed voor de negende tijd, vlak achter oud Formule 1 coureur en Le Mans winnaar Martin Brundle.

Een briljante start zorgde ervoor dat David de eerste ronde van de 25-minuten durende race als zesde doorkwam en die uitstekende positie in het competitieve veld hield hij bijzonder lang vast. De Lister met het speciale koetswerk, ooit ontworpen door legendarische aerodynamica specialist Frank Costin, was bijzonder effectief op de snelle gedeeltes van het Goodwood circuit.

In de slotfase van de wedstrijd om de Sussex Trophy was David net niet in staat om Oliver Bryant, die na een schuiver in de openingsronde terug was gevallen achter zich te houden maar de zevende plaats en een snelste rondetijd die ruim sneller was dan tijdens de kwalificatie bleek een uitstekend resultaat.

Het weekend zou echter nog veel beter worden voor DHG Racing want op zondagmiddag stond het team met de machtige Maserati 300S aan de start van de Freddie March Trophy. In de kwalificatie was David, die eerder dit jaar met de auto op Monaco hoge ogen gooide, al goed voor de derde tijd. Daar bleef het echter niet bij want net als in de twee eerdere races was de start uitstekend en werd een fundament voor een top resultaat gelegd.

David schoof in een chaotische opening meteen door naar de leiding van de wedstrijd en de Maserati, in het verleden nog gereden door Stirling Moss zelf, bleek vervolgens een maatje te groot voor de concurrentie. Een briljant gevecht om de overwinning volgde waarin David op de hielen werd gezeten door een Jaguar D-Type en een HWM Jaguar. Een ultiem late uitremactie werd geprobeerd waarbij de Maserati zelfs geraakt werd maar waar de twee achtervolgers spinden hield David het hoofd koel en de Maserati in het juiste spoor, waarna hij het tempo hoog hield. Zo hoog zelfs dat na zestien ronden racen de voorsprong was opgelopen naar ruim een halve minuut. Een enorme marge die een grote uitroepteken achter de wedstrijd zette en waarmee David een prachtige zege behaalde voor het massaal toegestroomde publiek.

En daarmee was de 2021 editie van de Goodwood Revival niet alleen een succes voor het evenement zelf, maar absoluut ook voor DHG Racing dat een geweldige indruk achterliet en met zilverwerk naar huis mocht.