Selecteer een pagina
estoril dhg racing

Een succesvolle afsluiter van de Peter Auto Race Series op het circuit van Estoril zorgt voor meerdere overwinningen voor het team van DHG Racing.

Het was voor David Hart en Nicky Pastorelli geen straf om af te reizen naar het zonnige Circuit van Estoril in Portugal om daar op een na laatste race het seizoen succesvol af te sluiten.

Olivier was dit weekend niet aanwezig. David en Nicky reden samen met de Lola en Cobra terwijl de Lister bestuurd werd door David alleen. De eerste race was voor de Lister, vanaf pole positie was hij uitstekend weg bij de start die positie in de 40 min. durende race heeft hij niet meer weggegeven. Met meer dan een minuut voorsprong en de snelste race ronde was de eerste overwinning voor David in de pocket. Een zwaardere uitdaging was natuurlijk de sixties endurance race met 40 auto’s aan de start, waar Hart en Pastorelli zich als eerste wisten te kwalificeren met twee honderdste voorsprong op de nummer twee.

David nam de start weer voor zijn rekening en kwam in zwaar gevecht met de andere Cobra’s, wat resulteerde in een tweede positie tijdens de rijders wissel. Nicky mocht de klus klaren om de Shelby Cobra vanaf P5 weer naar voren te rijden. Er ontstond een felle strijd tussen de Cobra’s. Even leek het er op dat Pastorelli de kop wist te pakken, echter door een haperende tweede versnelling lukte hem dat net niet en eindigde op 1.1 sec. van de winnaar na twee uur racen.

Last but not least was het de beurt van de Lola, die zich wist te kwalificeren op P2 achter de McLaren van Devis en O’Connell. Ook deze keer nam David de start en wist iedereen voor te blijven door zijn constante rondetijden tot de pitstop in ronde 15.

Nu was het de beurt aan Nicky om de snelle O’Connel van zich af te houden die echter problemen kreeg met zijn McLaren waardoor Nicky met een voorsprong van bijna twee minuten als eerste over de finish lijn wist te komen.

Uitslagen Peter Auto Series Estoril Classics:

The Greatest’s Trophy

  1. Hart Lister Costin Jaguar
  2. Fierro Maserati T61
  3. Ebeling/Ebeling Bizzarrini

Sixties Endurance

  1. France/France Shelby Cobra Daytona
  2. Hart/Pastorelli Shelby Cobra
  3. Ebeling/Schoedel Jaguar E-type

CER 1

  1. Hart/Pastorelli Lola T70 MK3B
  2. Mille Lola T212
  3. John of B/Ayari Ford GT40