Selecteer een pagina
dhg racing goodwood members meeting

DHG Racing heeft afgelopen weekend tijdens het Spa Classic Evenement uitstekend gepresteerd. Coureurs David en Olivier Hart en Nicky Pastorelli kwamen in niet minder dan vier wedstrijden uit en scoorden uitstekend in de Belgische Ardennen.

In de CER 1 klasse, bedoeld voor sportscars uit de jaren zestig en begin jaren zeventig, begon het weekend uitstekend voor David en Olivier Hart. Tijdens de kwalificatie kwam het duo tot een razendsnelle tijd die niet zomaar goed genoeg was voor pole-position, maar ruim twee seconden sneller was dan de dichtstbijzijnde concurrentie. 

In de wedstrijd bleek de Lola T70 MK3B opnieuw verreweg de snelste en reed het DHG team naar een soevereine overwinning. Echter kreeg het team na de wedstrijd een straf van een volledige ronde aan de broek vanwege een fout tijdens de pitstop en kon de overwinning dus niet volledig gevierd worden. 

dhg racing goodwood members meeting

In de CER 2 klasse kwam Nicky Pastorelli uit met de Ferrari 512BBLM, een auto die de afgelopen maanden grondig door het team is aangepakt, verfijnd en klaargestoomd voor het seizoen. Die voorbereiding betaalde zich uit met een uitstekende tijd in de kwalificatie, waarmee de Ferrari niet alleen als vierde overall mocht starten maar ook nog eens als beste in de GT2 klasse. In de wedstrijd werd deze lijn doorgetrokken en in een veld van 28 klassieke gt’s en sportscars finishte Nicky ook nu als vierde overall en als winnaar in de klasse. 

Het Group C tijdperk staat te boek als een van de gouden tijden van de lange-afstands racerij en in deze klasse, voor prototypes vanaf 1981 tot 1993, kwam David Hart uit met de Lola T92-10. Gewapend met de prachtig-klinkende Judd V10 zat hij er in de kwalificatie uitstekend bij en kon David mee met de besten in het grote startveld vol met Porsches, Jaguars en Peugeots tot een technisch probleem roet in het eten gooide en een einde aan het weekend aan boord van de Lola maakte.

Het hoogtepunt van het evenement was de twee-uur durende Sixties Endurance race waarvoor niet minder dan 86 teams zich hadden ingeschreven en waarin David en Olivier aan de start stonden met de Bizzarrini 5300 GT. Een probleem tijdens de kwalificatie zorgde ervoor dat de Italiaanse supercar helemaal achteraan moest starten maar in de volgende 120 minuten verzorgde het DHG Racing team een van de comebacks van het weekend. Ronde na ronde vochten David en Olivier hun weg terug naar voren om uiteindelijk als vierde, op kleine afstand van de winnaar en met de snelste ronde op zak, te finishen. 

 

En daarmee was ook het weekeinde op Spa-Francorchamps er een voor DHG Racing met uitstekende resultaten en veel potentieel voor de rest van het seizoen.