Selecteer een pagina
spa dhg racing

DHG Racing heeft tijdens een kletsnatte Mugello Classic, het eerste grote historische evenement van het jaar, uitstekend gepresteerd. Op het karakteristieke Italiaanse circuit kwam het team met David Hart en Nicky Pastorelli uit in drie wedstrijden die weliswaar geen zilverwerk boden maar meer dan genoeg positieve punten opleverden om met een goed gevoel terug te kijken op het weekend.

De eerste wedstrijd voor het DHG Racing team tijdens de Mugello Classic was de twee-uur durende Sixties’ Endurance race. En met 72 auto’s op 5,2 kilometer Italiaans asfalt was tijdens een natte kwalificatie het vinden van een vrije ronde een prestatie op zich. Tijdens die tijdtraining klokten David en Nicky met de Shelby Cobra 289 een zesde tijd op een minimale afstand van de voorste rij van de start grid.

David startte de race die op zaterdag avond verreden werd, maakte een raket start mee en schoof vrijwel meteen door naar de vierde plek. Een prachtig gevecht ontstond waarin David al vroeg aan het podium rook maar ook een aantal keer werd terugverwezen tot buiten de top vijf. Halverwege de wedstrijd nam Nicky het stuur van de Amerikaanse musclecar over en kon vervolgens bouwen op het werk wat zijn teamgenoot had gedaan. Hoe verder de race vorderde, des te groter leken de kansen op een topnotering te worden. In de absolute eindfase legde het DHG Racing team beslag op de vierde plaats overall en de derde plaats in de GTS5 klasse.

Foto: Nicky Pastorelli

In de CER1 klasse stuurde David de Lola T70 MK3B naar een uitstekende tweede plaats in de kwalificatie, vlak achter de snelste tijd. Tijdens de 60-minuten durende race zette hij die lijn meteen voort door de leiding te pakken. Een prachtig gevecht met Gonçalo Gomes en zijn Lola T212 ontstond waarbij de twee Britse sportscar zelden meer dan een paar meter van elkaar verwijderd waren. Dit ging zo door tot de pechduivel om de hoek kwam kijken want met nog maar 10 minuten te gaan zorgde een kapotte schakelstang ervoor dat de handdoek geworpen moest worden, vanuit leidende positie.

Foto: Nicky Pastorelli

 

Mugello stond voor DHG Racing ook in het teken van het debuut van de Ferrari 512 BB LM. De Italiaanse supercar maakte haar debuut in handen van David en Nicky tijdens de CER 2 wedstrijd. En zoals gebruikelijk bij een nieuw avontuur werd de 60-minuten race een uitgebreide test om kleine en grote technische uitdagingen op te lossen. Maar wat veel belangrijker is, is het potentieel van de nieuwe aanwinst. Want met de snelste tijd in de klasse was de Ferrari uitermate snel, en dat belooft nog wat voor de rest van dit seizoen.