Selecteer een pagina
dhg racing goodwood members meeting

Het DHG Racing team heeft de finish van de Spa Six Hours endurance race niet gehaald. David Hart, Olivier Hart en Nicky Pastorelli, winnaars van de wedstrijd in 2022 waren ook ditmaal sterk onderweg tot technische problemen ervoor zorgden dat de finish niet werd gehaald.

“What might have been.” Dat is de beste manier om de Spa 6 hours endurance race te omschrijven. Waar het in de wedstrijd van vorig jaar allemaal de juiste kant op viel was deze editie door een technisch probleem in het water.

In de kwalificatie zette het team, met Olivier in de auto, een sterke vierde tijd neer, waardoor de gouden Ford GT40 de wedstrijd dus meteen in de voorste regionen kon starten. De start van de race was voor David die een uitstekende openingsstint neerzette. Hierdoor kwam het team in strategisch sterke positie voor de rest van de wedstrijd.

Halverwege de race lag de auto, nu met Nicky Pastorelli achter het stuur zelfs virtueel aan de leiding en leek het team te kunnen bouwen op de sterke start, maar het lot had echter andere plannen. Een kapotte aandrijfas gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat DHG Racing de finish ditmaal niet haalde.

Een kwestie van wat en als. Maar gewapend met de wetenschap dat de DHG Racing Ford GT40 wederom mee kon vechten met de allerbeste historische endurance teams van Europa staat het team er volgend jaar weer.