Selecteer een pagina

Een ware uitdaging voor Olivier nadat hij de uitnodiging had ontvangen van het raceteam Garage59 om mee te rijden met een Aston Martin Vantage GT3 tijdens de Bathurst 12 Hours op Mount Panorama in Australië.

Na enkele testmeters op een race-simulator in Nederland reisde Olivier samen met Nicky Pastorelli en zijn vader af naar Australië. Nicky nam tijdens de race de begeleiding op zich om hem wegwijs te maken met het GT3 geweld en de bijbehorende data.

Het drietal (Hart/Watson/Angelis) van Aston Martin 159 heeft de Silver Status, waardoor zij een goede kans hadden op het podium. Echter Bathurst Mount Panorama blijft een verraderlijk circuit; iets waar de andere inschrijving van het team Garage 59 snel achter zou komen.

De vrije- en tijdtraining verliepen beiden goed. Watson zou de tijd neerzetten, hij had immers de meeste ervaring en de twee andere rijders zouden meters maken zonder de auto te beschadigen. Uiteindelijk wist Watson de 20e tijd neer te zetten wat een prima uitgangspositie was voor de race die immers 12 uur duurt. Beide coureurs Hart en De Angelis konden van het begin het tempo goed bijhouden.

Watson nam de start op zich in het donker en wist het tempo hoog te houden van nummer 159, terwijl Aston Martin, nummer twee van het team, al snel de auto in de muur zette wat einde verhaal was voor hun avontuur.

Olivier, die toch wel een beetje gespannen was voor de race, kwam al snel door met zeer goede rondetijden en wist een aantal mooie gevechten aan te gaan met de auto’s om zich heen. Na de dubbele stint kwam Olivier toch wel vermoeid uit de auto, iets wat niet verwonderlijk is op zo’n baan in een nieuwe GT3.

De tweede stint voor Olivier verliep al met meer routine en gewenning aan de baan en auto. Hij verbaasde niet alleen de team-eigenaar met zijn prestaties, maar ook journalisten en fotografen op de baan zagen Olivier zeer goed presteren op de Mount.

Vanaf P20 bij de start wist uiteindelijk het team als 13 de over de eindstreep te komen. Tevens mochten de Silver drivers de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen in hun klasse. Een super prestatie voor het Garage59 Team.

Youngster Olivier Hart vond dit wel de “vetste” race uit zijn carrière tot dusver. ‘Als we niet de remmen hadden moeten wisselen en geen pitstop infringement hadden gehad, had er zeker nog meer ingezeten’, aldus een super blije Olivier Hart.

Uitslag Bathurst 12H

  1. Gounon/Soulet/Pepper Bentley
  2. Parente/Barnicoat/Blomqvist McLaren
  3. Gisbergen/Whincup/Goetz Mercedes

13. Hart/Watson/De Angelis Aston Martin 2e in klasse