Selecteer een pagina
zandvoort hgp 2020

Triple overall win voor DHG Racing en klasse overwinning tijdens de Historische Grand Prix op circuit park Zandvoort.Triple overall win voor DHG Racing en klasse overwinning tijdens de Historische Grand Prix op het Circuit van Zandvoort.

Met een kleine Corona stempel op het event wist de organisatie toch een mooi raceweekend neer te zetten met uitdagende races en een gemoedelijke sfeer. Voor DHG Racing was het een extra uitdaging dat de Maserati MC12 werd ingezet, die uitkomt in de Masters series vol met de mooiste Sports Cars en GT’s die geracet hebben tussen 1995 en 2015.De tijd-training verliep zeer goed. David Hart wist zijn teamgenoot Nicky Pastorelli net voor te blijven met een mooie vierde starttijd, wat een prima uitgangspositie was voor de eerste race. David maakte een prima start en wist in tweede positie het stuur over te geven aan Nicky Pastorelli die drie rondes voor het eind wederom de tweede positie wist over te nemen en deze te behouden tot de finish vlag. Een mooie tweede plaats overall en klasse overwinning met de Maserati was het resultaat van Race 1.

Race 2 maakte het extra spannend, startend van P2 wist David Hart deze positie te behouden en zeer constante snelle rondes neer te zetten die later in de race goed zouden uitpakken. Nicky nam het stuur over na een lange pitstop als “Goldrijder” die zich vanaf P6 naar voren wist te rijden. Al snel kreeg Nicky de Oreca LMP2 van Pedraza in het vizier en wist hem de overwinning met 0.1 sec voorsprong af te nemen. Een grandioos resultaat voor het DHG Team.

De race voor de Gentleman drivers zou ook bijzonder goed uitpakken voor de heren Hart in de zilver gekleurde Bizzarrini. De race werd gestart van P2 door David Hart die de Cobra van Martin-Greensall goed kon volgen. Door een lekke band van de leiders en een stop-and-go voor Olivier Hart wisten de heren Hart in ronde 26 de leiding in de race over te nemen en als eerste over de finishlijn te komen met de snelste rondetijd van de race.

Last but not least was de LolaT70 van David Hart en Nicky Pastorelli aan de beurt voor de derde overwinning van het weekend. Met een riante voorsprong tijdens de kwalificatie op nummer twee wist de Lola van pole positie te vertrekken.Ook deze keer nam David Hart de start voor zijn rekening en wist de leiding te behouden, echter de Osella van Rossi maakte het hem meerdere malen moeilijk op de baan. Teruggevallen naar P5 bij de pitstop wist Nicky de Osella voor te blijven en uiteindelijk als eerste over de finishlijn te gaan met een riante voorsprong van meer dan twintig seconden. De derde overwinning was een feit.