Selecteer een pagina
dhg racing goodwood members meeting

Het Le Mans Classic weekend heeft voor DHG Racing niet het zilverwerk opgeleverd waar het team en coureurs David en Olivier Hart op hoopten. Op een prachtige overwinning in de Lola T70 MK3B na maakten technische malheur en pech een aantal keer een einde aan podiumkansen tijdens een van de meest prestigieuze evenementen van het jaar.

De Ford GT40 waarmee David en Olivier in de wedstrijden van Grid 4 zouden racen kwam in de eerste ronde van de kwalificatie in de problemen. Een probleem met de V8-motor weerhield vervolgens het duo ervan om nog verder in actie te komen met de legendarische Amerikaanse auto.

dhg racing goodwood members meeting

Dat geldt niet voor de Lola T70 MK3B waarmee de wedstrijden van Grid 5 geracet werden en met een uitstekende tijd van 4:18 pakte DHG Racing pole-position voor de eerste van de wedstrijden in Grid 5. Die eerste wedstrijd leek volgens plan te gaan, met een snelste ronde van 4:15, sneller zelfs dan in de kwalificatie. Echter gooide een tijd penalty van 2 minuten roet in het eten waardoor de veertiende plaats het hoogst haalbare was voor het team.

Revanche werd er behaald in de tweede wedstrijd. In een prachtige strijd tegen de Ferrari 312 P van Lips en Franklin was het de hele wedstrijd van veertig minuten stuivertje wisselen. Nooit was de voorsprong echt duidelijk maar in een zinderende finale gingen beide auto’s nek aan nek door de laatste bochtencombinatie. David Hart hield stand en versloeg de Ferrari met een verschil van slechts een halve seconde.
In de derde wedstrijd van de klasse ging de strijd aanvankelijk opnieuw tussen de Lola en de Ferrari tot in de zesde ronde van negen een aandrijfas brak en de Britse sportscar tot stilstand kwam.

David Hart kwam ook in actie in de wedstrijd in de Group C wedstrijd met de Peugeot 905 Evo1Bis waar hij als tiende zich kwalificeerde. In de wedstrijd werkte de Franse sportscar zich op naar een podiumpositie en lag tweede tot een kapotte velg roet in het eten gooide en de wedstrijd vroegtijdig eindigde.
En daarmee waren het niet de resultaten waarop het DHG Racing team had gehoopt. Maar ondanks de pech en tegenslag was wel duidelijk dat het Nederlandse team voor de ogen van ruim 200.000 toeschouwers bij het fantastische evenement overal meedeed om de hoofdprijzen.