Selecteer een pagina
Met de geweldige resultaten van de afgelopen twee races kon Spa zich ook aansluiten met ook hier twee eerste plaatsen en een vierde plek.

Eind goed al goed, met die gedachte was het DHG Team afgereisd naar Spa om ook hier weer goede resultaten te behalen.

De vrij trainingen verliepen voorspoedig op een zwarte vlag na voor te veel geluid met de GT40 en een onwillige tuimelaar van de Lola die snel opgelost werd.

Eerste in het rijtje van auto’s was de Alfa Romeo waar Olivier mee mocht aantreden in de competitive U2TC series, waar hij in de training minder dan 1/10 sec liet liggen op de pole tijd.
De race was uitermate spannend, Olivier moest hard vechten met nummer een in ook een Alfa GTA die helaas met een technisch defect moest uitvallen nadat Olivier hem ingehaald had.
Met een ruime voorsprong werd Olivier als eerste afgevlagd en een snelste rondetijd ooit binnen de drie minuten in deze klasse, zo was de eerste overwinning binnen voor het team.

Ook op zaterdag werd de Spa 6H uurs race verreden met de heren Hart en Pastorelli achter het stuur hadden zij tijdens de kwalificatie in het donker een keurige tiende plek weten te bemachtigen, iets waar veel meer had ingezeten maar op dat moment niet belangrijk was.

Door een uiterst sterk optreden van David in de GT40 wist hij goed naar voren te
rijden en zich in de top drie te nestelen. De Ford deed het uitermate goed en Olivier en Nicky wisten snelle rondetijden neer te zetten op de inmiddels donker wordende baan.
Helaas werd de race geteisterd door vele pacecar situaties die voor onze GT40 slecht uitkwamen en wij daardoor vele minuten verloren t.o.v de concurrentie.
Met een uiteindelijke vierde plek, maar wel net naast het podium was het DHG Team daar toch wel tevreden mee.

Veel kansen op een podium voor de zondag waren aanwezig, de Cobra in de Gentleman drivers stond op P2 dus op de eerste startrij.
David en Olivier wisten een sterke race te rijden met een snelle pitstop, en wisten uiteindelijk de race te winnen met meer dan 8 sec voorsprong ondanks een drive trough en slecht werkende versnellingsbak.

Met nog een race te gaan en al twee overwinningen in onze broekzak was het de beurt van de Lola die van P4 van start ging.
David was al snel verwikkelt in een hevige strijd in de top drie en wist de Lola
goed op het bochtige Spa op de baan te houden.
Na de pistop mocht Nicky het overnemen, die al snel te kampen kreeg met een niet optimaal lopende motor en daarna een defecte versnellingsbak was er helaas hier geen podium plek en moesten zij de strijd opgeven.

Alom een mooi weekend op Spa en een goede afsluiting van raceseizoen 2018.

Uitslagen:
U2TC
1. Olivier Hart Alfa GTA
2. Balf/Wolfe Lotus Cortina
3. Martin/Headon Lotus Cortina

Spa 6H
1. Oeyenhausen/Verdonck Ford GT40
2. Davies/Young/Newall Ford GT40
3. Walker/Griffiths/Shedden Ford GT40
4. Hart/Hart/Pastorelli Ford GT40

Gentleman Drivers
1. Hart/Hart AC Cobra
2. Voyazides/Hadfield AC Cobra Daytona
3. Gans/Wolfe AC Cobra.

Fia Hist.Sports Car
1. Bank/Banks Mclaren M6B
2. Bryant Lola T70MK3B
3. Voyazides/Hadfield Lola T70MK3B
Uitgevallen P24 Hart/Pastorelli Lola MK3B