Selecteer een pagina
paul ricard dhg racing

Overwinning voor David Hart en Nicky Pastorelli met de Lola T70

De eerste race van het seizoen 2020 werd gereden op het Franse F1 circuit Paul Ricard in de mooie omgeving van de Provence. Tijdens de eerste vrije training sneuvelde helaas de motoren van de Cadillac LMP1 Sports car en de Ford Capri, erg jammer want beide auto’s toonden veel potentie voor de race. De twee overgebleven auto’s van het DHG Racing team, de Bizzarrini en Lola waren oppermachtig in de kwalificaties, beiden hadden pole positie voor de race.

De eerste race op zaterdag avond van liefst 120 minuten was de eerste uitdaging voor David en Olivier Hart. Met meer dan 1 seconde voorsprong in de kwalificatie zag het er erg goed uit. David ging van start en Olivier zou het stuur overnemen na de pistop, echter zo ver kwam het helaas niet. Al snel kreeg David, liggend op kop, problemen met een lekkage van de achterremmen en moest de strijd staken.

Op zondag was het de beurt aan de Lola met David en Nicky wederom startend van pole met nu zelfs een voorsprong van 3 seconden op nummer twee. David maakte een flitsende start met de Lola en wist het tempo er heel goed in te houden tot de pitstop waarna hij de Lola in leidende positie afstond aan Nicky. Voor Nicky was het geen enkel probleem om de Lola met ruime afstand van 20 seconden op de nummer twee, als winnaar over de startlijn te rijden. Ook zette hij in de laatste ronde de snelste tijd neer met meer dan 3 seconden. De eerste overwinning voor het DHG Racing team zit in de pocket!

De volgende race staat gepland op 04-06 september, de Historische GP van Zandvoort.

Uitslagen Paul Ricard

60’s Endurance

  1. Beck/Simon AC Cobra
  2. Kohler/v.Riet AC Cobra
  3. LECOURT/NARAC Shelby Daytona

Uitgevallen: Hart/Hart Bizzarrini

CER1

  1. David Hart/Pastorelli Lola T70 MK3B
  2. Furiani Chevron B19
  3. Kriknoff Lola T212