Selecteer een pagina
Het legendarische circuit van Le Mans was dit jaar ook weer het middelpunt van de klassieke autosport, met meer dan 150.000 toeschouwers en goede weersomstandigheden was het een waar spektakel voor mens en machine.

Ook dit jaar had het DHG raceteam zich goed ingezet: David met Gt40 en Lola, Hans Hugenholtz maakte zijn debuut met de Lister Jaguar.

 

Grid 4 David Hart Ford GT40.

Race 1
Vanaf de start (P3) ging het gelijk goed en wist David al snel P2 te pakken, echter door het te hard rijden in slow zones hadden we een tijdstraf (4min) aan onze broek.

Race 2
Ook weer startend van P3 wist David met de gele GT40 zich al in de eerste ronde naar voren te rijden waarna hij gelijk de kop had genomen op het inmiddels donkere circuit, een positie die hij niet meer zou afstaan.

Race 3
Nu startend van P2 had David tijdens een warrige start met een paar lastige rem-momentjes, maar hij zich rond P4 handhaven. Toen ook daarna de motor slecht ging lopen door een losgetrilde bougiekabel zocht hij de pits op voor zijn reguliere pitstop. David kon zijn weg vervolgen om uiteindelijk 8stete worden met zijn snelste ronde van het weekend.

 

Grid 5 David Hart Lola T703B

Race 1
Met een P3 als start positie wist David zich gelijk te mengen met de twee auto’s voor hem en wist deze een voor een te verschalken met als gevolg dat hij even op kop reed. Daarna werd het een harde strijd met de Liger tegen David’s Lola met minder dan een seconde verschil leverde dat een prachtige tweede plek op.

Race 2
Met een tweede startijd was David klaar om de strijd aan te gaan. De race begon  heel goed, echter liggend op P2 ging er een tuimelaar kapot in de derde ronde.

Race 3
Niet gestart door motor problemen.

Hans Hugenholtz wist met de DHG Lister Jaguar overall derde te worden wat een uitstekende prestatie was.

 

Uitslagen:

Grid 3   Hans Hugenholtz Lister Jaguar
Race 1. P5
Race 2. P3
Race 3. P3
Final Classification P3

Grid 4   David Hart Ford GT40
Race 1. P19 (door tijdstraf)
Race 2. P1
Race 3. P8
Final Classification P7

Grid 5   David Hart Lola T703B
Race 1. P19 (door tijdstraf)
Race 2. P49 (motor probleem)
Race 3. P8 niet gestart

Final Classification P51