zandvoort olivier hart

Olivier Hart heeft op het circuit van Zandvoort uitstekend gescoord in de GT4 European Series. Samen met de Italiaan Luca Bosco bereikte Hart met de Selleslagh Racing Mercedes tweemaal het podium in de Pro-Am klasse en finishten zij twee keer in de top tien in het veertig auto’s tellende veld.

Hoewel de oproep om in actie te komen tijdens het derde Europese GT4 evenement van het jaar bijzonder laat kwam en hij nog nooit met de Mercedes AMG GT4 had gereden was de snelheid er overduidelijk vanaf de allereerste meters, iets wat goed van pas kwam tijdens de kwalificatie. Want nadat in de eerste sessie Luca Bosco de elfde tijd neerzette, goed voor de vierde plek in de klasse kwam Hart in de tweede tijdtraining, die telt voor de tweede race tot de negende tijd overall en vijfde in de klasse.

zandvoort olivier hart

De eerste wedstrijd van het weekend werd op zondagmorgen verreden en daarin was het Luca Bosco die de groene Mercedes AMG mocht starten. De Italiaan, een voormalig topkarter en dit jaar nieuw in de autosport, hield bijzonder sterk stand in de openingsfase van de wedstrijd. Met een elfde plek overall en een derde in de Pro-Am klasse lag het Selleslagh Racing Team op een ideale positie om naar voren te komen en toe te slaan op het moment dat Hart de auto over mocht nemen tijdens de pitsstops. De wedstrijd werd echter na twintig minuten geneutraliseerd met een rode vlag nadat na een zware crash in Scheivlak de vangrails gerepareerd moesten worden.

Toen de reparatie was voltooid mocht mochten de coureurs die de tweede stint zouden rijden in actie komen voor de resterende 18 minuten wedstrijdtijd. Met Hart achter het stuur bleef de Mercedes heel goed in het spoor en toen het ritme gevonden was kon Hart zelfs verder naar voren komen en hoewel de wedstrijd kort was wist de debutant in de Mercedes beslag te leggen op de zesde plaats overall en de tweede plaats in de Pro-Am klasse.

Olivier Hart mocht de tweede race starten en de donkergroene Mercedes kwam vanaf de negende plaats uitstekend uit de startblokken. De GT4 European Series is een van de meest competitieve GT kampioenschappen ter wereld en dat bleek in die openingsfase waarin Hart continue in een fel gevecht verwikkeld was en hij even terugviel naar de elfde plaats.
Dat duurde niet lang want met een aantal hele slimme acties schoof Hart toch weer op naar voren en kwam hij op de achtste plaats overall en de derde in de Pro-Am.
Op die positie bracht hij de Mercedes binnen voor de verplichte pitsstop waarna Luca Bosco het werk afmaakte en de auto als zesde overall en als derde in de Pro-Am klasse binnenbracht.

zandvoort olivier hart

Olivier Hart was dan ook redelijk tevreden met het resultaat: “Het was een geweldige ervaring om weer in zo’n competitief veld te kunnen racen en ik denk dat we met iets meer geluk in de top vijf overall hadden kunnen finishen. Dat zat er helaas niet in maar al met al moeten we met twee bekers heel blij zijn.”

En daarmee bleek het weekend op Zandvoort een uitstekende voor Olivier Hart en zijn teamgenoot Luca Bosco in de Selleslagh Racing Mercedes.