Selecteer een pagina
Linksom of rechtsom, op Revival kan het alle kanten opgaan wat ook dit jaar weer het geval was. Hoogtepunt blijft de RAC TT Trophy met het mooiste startveld wat je kunt bedenken. De heren Hart hadden het goed voor elkaar met de Cobra; een mooie P4 in de training. Door het uitvallen van een gecrashte Ferrari mochten ze zelfs vanaf de eerste startrij vertrekken.

Tijdens het vallen van de vlag was David weer als een komeet weg en wist binnen enkele rondes al een aardig gat van 5 seconden te slaan. De strijd was gelukkig net achter hem gaande tussen de Cobra’s en de beruchte Jaguar van Shedden/Ward. De verhitte strijd voor P2 zorgde voor de nodige aanvaringen tussen de heren coureurs, waardoor er later nog wat tijdstraffen moesten worden ingelost. David hield het hoofd koel en wist met zijn sublieme dansende rijstijl de Cobra op P1 te houden voordat hij de pits in ging voor de rijderswissel.

Olivier wist na een super snelle stop weer als eerste de baan op te komen met een voorsprong van enkele seconden op de Jaguar van Shedden/Ward. De TV camera’s lieten het al snel zien dat er een lekkage vanuit de motor was, waardoor jonge Olivier al snel vermogen miste in zijn Cobra.

De rondes daarna bracht hij het publiek op de banken en alle ogen waren gericht op de titanenstrijd van de jongeling en de meest ervaren coureur in de Jaguar. Olivier wist heel goed voorop te blijven met de Jaguar vol in zijn spiegels. Uiteindelijk wist de Jag hem te passeren, maar Olivier gaf niet op en pakte hem terug op een sublieme manier aan de binnenzijde van de bocht. Zo bleef het stuivertje wisselen voor P1, echter een zwaar oververhitte motor gooide roet in het eten waardoor de Hart/Hart Cobra de pits moest opzoeken.

Zowel David als Olivier hebben wederom bewezen dat ze van het juiste hout zijn gesneden om volgende jaar toch weer voor de titel te gaan.

Na een race waar nog lang over werd gesproken en waar Olivier op zijn 18 jarige leeftijd zonder rijbewijs ook nog de titel kreeg van “Driver of the Day” wat hem een vette Rolex opleverde, was het de beurt aan de Lister Jaguar.

Om maar in herhaling te vallen was het geen wonder dat David vanaf P2 als eerste de bocht in dook met een heel sterk veld achter zich aan. De zeer slechte weersomstandigheden met de Lister speelde parten en David moest enige plaatsen prijsgeven aan de veel lichtere Ferrari en Lotus Climax. Eenmaal beter in zijn ritme wist hij weer op te klimmen naar P4 wat op zich een uitstekende prestatie was.

Uitslagen:

RAC TT Celebration

  1. Gans/Wolfe AC Cobra
  2. Ward Shedden Jaguar
  3. Minnassian/Caron Cobra

Uitgevallen Hart/Hart Cobra

Sussex Trophy

  1. Hancock Ferrari
  2. Bryant Lotus
  3. Cottingham Jaguar
  4. Hart Jaguar Lister Costin