Selecteer een pagina
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen “David en Olivier Hart winnen de meest prestigieuze classic car race ter wereld tijdens Goodwood Revival ’18. De Royal Automobiel club TT race blijft de mooiste race van dit evenement, met de snelste rijders uit de autosport en de best geprepareerde GT classic racewagens van de wereld.

Tijdens de tijdtraining werd het al duidelijk dat de heren Hart hoge ogen zouden gooien. David zette al gelijk zijn beste tijd ooit neer, en “youngster” Olivier Hart doet daar nog een schepje boven op met als resultaat pole position voor de race met een tijd van 1.24.5 de beste tijd ooit. De immer zo snel startende David Hart had iets van een hick up bij de start maar wist toch de blauwe Cobra als eerste de bocht in te sturen na het rechte eind. Met een heel veld achter zich moest hij opperste concentratie houden om zijn belagers achter hem te houden, iets wat hij subliem wist te doen. Helaas in de tweede ronde schampte hij licht de chicane en kreeg een 5 sec. penalty aan zijn broek, iedereen had gelijk de gedachte dit gaan we niet meer redden met zo’n straf. David wist tot de pitstop toch een heel klein gaatje te slaan waarna Olivier er als een speer vandoor ging om de penalty van 5 sec weg te werken.

Ronde na ronde en weinig hinder van het verkeer wist Olivier zo’n gat te slaan t.o.v. de concurrentie dat de Cobra weer de leiding in de race had. Met een voorsprong op de finishlijn van 18 sec wisten ze de overwinning te pakken op Goodwood, de tweede keer voor David maar de eerste keer samen met zijn zoon Olivier. Beide heren ontvingen de lauwerkrans, sigaren en bijbehorende beker van Lord March.

Niet alleen de TT Trophy was succesvol, maar ook de St Mary’s Trophy met de Alfa GTA viel in de prijzen die Olivier samen met Tom Coronel bestuurde. Tom had de achtste trainingstijd voor zijn race met de Alfa, de race waar hij op P7 uiteindelijk moest uitvallen met een bak-probleem. Olivier wist de GTA tijdens zijn training op de eerste startrij te zetten en tijdens de race vrijwel gelijk de kop te pakken in dit ijzersterke veld en deze ook niet meer af te staan. Ook hier felicitaties van Lord March met bijbehorende beker en sigaar.

Last but not least was de race met de Lister, alles liep een beetje moeizaam met de auto na een bakwissel op de vrijdag wat resulteerde in een elfde starttijd. Na een goede start en opgeklommen in de eerste rondes naar P8 kwam David in een zware strijd terecht met auto’s direct voor en achter hem wat uiteindelijk resulteerde in een keurige achtste plaats.

Uitslagen:

TT Trophy

1. D.Hart/O.Hart AC Cobra
2. J.Minshaw/P.Keen Jaguar E-Type
3. Whitaker/Jordan TVR

St Mary Trophy

1. O.Hart Alfa GTA
2. R.Wills Mercury
3. S.Soper Lotus Cortina
Uitgevallen race 1 Tom Coronel.

Sussex Trophy

1. P.Keen Lister Jaguar
2. R.Wills Lotus Climax
3. O.Bryant Lotus Climax
8. D.Hart Lister Jaguar