Selecteer een pagina
dhg racing goodwood members meeting

DHG Racing heeft tijdens de 80e Goodwood Members Meeting uitstekend gepresteerd. Zowel David Hart in de Salvadori Cup als Olivier Hart in de Gordon Spice Trophy streden om de overwinning en behaalden waardevolle punten voor Darnley House in de traditionele strijd tussen de Goodwood huizen.

In de Salvadori Cup, bedoeld voor sportscars gebouwd tussen 1955 en 1960, moest David Hart zich een weg naar voren vechten. Gestart vanaf de negende plaats maakte de Lister Jaguar Costin korte metten met de concurrentie en vond David zijn weg naar voren. Zo lag hij al na een ronde vijfde en twee ronden later schoof de Lister door naar positie twee. Wat volgde was een fascinerend gevecht met Martin Stretton. David gooide alles in de strijd, reed en passent de snelste ronde maar kon op het snelle maar smalle circuit van Goodwood geen weg voorbij aan de Brit vinden en moest zo genoegen nemen met een zeer sterke tweede plaats.

Een podium plaats was er ook voor Olivier Hart in de eerste heat van de Gordon Spice Trophy voor toerwagens tot 1982. Met de grote en zware Chevrolet Camaro Z28 kwalificeerde Olivier zich ondanks het feit dat hij de auto vrijwel niet kende, knap op de derde plaats en dat goede gevoel nam hij mee naar de wedstrijd. In de eerste heat vocht Olivier een fantastisch gevecht uit met oud-wereldkampioen Rob Huff en BTCC coureur Jake Hill waarbij hij binnen anderhalve seconde van de winnaar als derde finishte.

De beste vijftien van deze race mochten het in de finale van de Gordon Spice Trophy openemen tegen de beste vijftien uit de andere heat. En met een zesde plaats op de startgrid leek alles mogelijk voor Olivier. Echter gooide een kapotte accu roet in het eten en kon de Camaro niet van start gaan.

Die teleurstelling mag echter de tevredenheid na een sterk weekend in Goodwood niet overschaduwen want met twee podiumplaatsen was ook het tweede evenement van het seizoen succesvol voor DHG Racing.