Selecteer een pagina
vallelunga dhg racing

DHG Racing heeft tijdens de Spa Classic uitstekend gepresteerd. Op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps werden uit vijf wedstrijden maar liefst drie podiumplaatsen en een overwinning behaald en zette het team van David Hart de sterke seizoenstart voort.

Dat de Courage C60 LMP1 een potent wapen is bleek eerder dit seizoen al en David Hart bewees op Spa-Francorchamps andermaal dat hij en de Franse prototype een geduchte combinatie zijn. Nadat David zich als tweede kwalificeerde overleefde hij een zeer chaotische eerste wedstrijd die gekenmerkt werd door meerdere crashes en safetycar periodes en leek hij af te stevenen op de tweede plaats achter de Panoz GTR-1 van Olivier Galant. De Fransman kreeg echter na de race een penalty waardoor DHG Racing de zege mocht vieren.

In de tweede race rekende David af met de Panoz waarna, na de verplichte pitsstops de zwarte Courage aan de leiding van de wedstrijd kwam te liggen. Met elke ronde werd het tempo beter maar desondanks kon David niet verhinderen dat de ervaren Christian Glasel met zijn MG voorbij schoof en de overwinning pakte. Met een klasse overwinning en een tweede plaats overall in het enorme veld kon David echter alsnog bijzonder tevreden zijn.

In de Group C klasse kwalificeerde David zich dankzij versnellingsbakproblemen slechts als zestiende, vlak achter Mclaren F1 teambaas Zak Brown. Dat dit niet de werkelijke snelheid van de Lola T92-10 betekende bleek al snel in de eerste race. Binnen een paar ronden lag David op podiumkoers en zette hij ook nog eens de snelste ronde neer. Met nog een paar minuten te gaan ging het echter in de “Busstop” chicane mis en viel David uit.

Die gemiste kans zette hij recht in de tweede race waar David opnieuw buiten de top tien starte maar ook nu weer snel de top drie in dook. Ditmaal kon hij de snelheid wel verzilveren en finishte de Lola als tweede achter Kriton Lendoudis in een Mercedes C11.

David en Olivier Hart deelden de Lola T70 MK3B in de Classic Endurance Racing 1 klasse. In het 62 auto’s tellende veld kwalificeerde het duo sterk als tweede, een uitstekende uitgangspositie voor de uurswedstrijd die op zondag verreden werd. Een sterke start voor Olivier zorgde ervoor dat de tweede positie in handen van de DHG Lola bleef maar na een paar ronden werd duidelijk dat de groene, Britse sportwagen niet compleet gezond was. Een versnellingsbakprobleem manifesteerde zich en gooide dusdanig veel roet in het eten dat de wedstrijd voor het team al na drie ronden voorbij was.

Die teleurstelling deed echter niets af aan het feit dat de Spa Classic, een van de leukste evenementen van het seizoen, voor DHG Racing een groot succes was en het fundament voor het vervolg van het seizoen alleen maar versterkt heeft.