Selecteer een pagina
dhg racing goodwood members meeting

DHG Racing heeft uitstekend gepresteerd tijdens de Historic Grand Prix op Zandvoort. Met twee zeges voor David en Olivier Hart was het Nederlandse team zeer succesvol in eigen land.

 

Voor het evenement begon werd reikhalzend uitgekeken naar het debuut van de Ferrari 512M. In de Masters Sportscar Legends klasse stelde de Italiaanse volbloed, in handen van David en Olivier, niet teleur. In de kwalificatie was het DHG Racing team al goed voor pole-position en deze werd in de eerste race al omgezet in een prachtige overwinning op zeer sterke oppositie.
Dit huzarenstukje leek te worden herhaald in de tweede race waar de Ferrari na een sterke start van David opnieuw op weg was naar de zege. Een lekke band zorgde er echter voor dat een tweede overwinning op rij uit de vingers glipte.

Deze kleine smet op het weekend werd echter ruimschoots rechtgezet door Olivier in de Gentleman Drivers klasse voor GT’s uit de jaren zestig. Met de Shelby Cobra Daytona kwalificeerde Olivier zich als derde. Na een sterke start nestelde hij zich op de tweede plaats achter de Cobra van Julian Thomas en Calum Lockie. Een heerlijk gevecht volgde waarbij Olivier in de 24e ronde de leiding pakte. Wegkomen zat er in de duinen echter niet in en met nog een paar ronden te gaan verloor de DHG Cobra kort de leiding. Olivier vocht zich echter terug en na 75 minuten racen bedroeg de marge op de streep minder dan een seconde, maar wel in het voordeel van DHG Racing.

Daarmee was het evenement op Zandvoort meer dan geslaagd. Een prachtig debuut voor de Ferrari 512M en een geweldige strijd die tot de finish duurde met de Cobra Daytona, dat smaakt naar meer.